SON MODELİ ARDAHAN'A

SON MODELİ ARDAHAN

Her geçen gün yeni bir hizmetle tanışan vatandaşlar

Ardahan Belediye Başkanlığının 2009 yılından bugüne birçok projeye imza atmasıyla Ardahan`da olumlu yöndeki değişimini sürdürüyor.
Her geçen gün yeni bir hizmetle tanışan vatandaşlar Belediye Başkanlığının çalışmalarını takdirle karşılıyor. Birçok alanda olduğu gibi şehrin büyümesine olumlu katkılar sağlayan Ardahan Belediye Başkanlığı, Ardahan`ın hayvancılığını hak ettiği noktaya taşınması için, büyük bir projeyi hayata geçiriyor. Ardahan`a tam donanımlı modern bir hayvan pazarı yaptıklarını belirten Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy;
Ardahan`ımızın hayvan pazarına ihtiyacı vardı.Adı olan fakat fiiliyatta yerinde hiçbir şey olmayan hayvan pazarı, çamur ve bataklık alanı içerisinde hijyene sahip olmayan bir alan içinde idi, biz o alanı, halk pazarı olarak, ticaret merkezi haline getirdik. diyen Belediye Başkanımız Faruk Köksoy; yeni Projenin amacı, tam teşekküllü fonksiyonel (33.000 metre kare) alan üzerine kurulu entegre ve hayvan borsası oluşturularak, acık kapalı ahırlar, sosyal tesisler,karantina bölümü,hayvan hastanesi,kantar ve rampalar ile kesim hane içermektedir. Çökertmeli arıtma sistemi, -eksi 55 dereceye kadar dayanıklı ısı yalıtımlı, kapalı ahırlar yine kış şartlarına uygun yarı acık padoklar bölgenin en modern birinci sınıf hayvan pazarını tamamladığımızda bölgenin ve ilimizin en büyük gelir kaynağı yanında tarım ve hayvancılıkla iştigal eden insanlarımızın hem kazancına kazanç katarken, Ardahan`ımızın da estetik yapısını uygun olması acısından sanayi bölgemiz civarında ulaşımı kolay yol üzerine inşa ettik.
4000-büyük baş 1000 küçük baş kapasiteli hayvan Borsası Projemiz hava şartları uygun giderse 2 ay içerisinde tamamlanmış olacak, artık Ardahan`da moderin birinçi sınıf son sistem bir hayvan pazarına kavuşturacağız, çiftçilerimize hayırlı olsun dedi..